bekijk de inhoud

hoofdnavigatie

De 5 M’s van de barista.

Espresso is in Italië het terrein van de barista. Die bereidt als een ware espressokunstenaar de heerlijkste koffiespecialiteiten. Zijn geheimen? Die draaien helemaal om de vijf M’s.

De M van Miscela: de melange.

Koffiemelanges of cuvées ontlenen hun kwaliteit aan drie zaken: herkomst, branding en samenstelling. De barista selecteert die op smaak en gelegenheid – er is keuze te over. Ook bij Siemens. In onze shop bieden we excellente cuvées die speciaal voor ons zijn gebrand. Alles met het oog op het ultieme koffiegenot.

De M van Macinatura: het maalwerk.

Voor elk kopje bepaalt de barista de optimale maling en doorlooptijd voor de cuvée. Versgemalen smaakt koffie het best. Veel van onze espressoautomaten hebben daarom een hoogwaardig keramisch maalwerk. U stelt als een echte barista voor elke koffiebereiding en smaak de optimale maalgraad in.

De M van Macchina espresso: de machine.

Z’n professionele espressomachine geeft de barista veel werk: hij houdt voortdurend instellingen in de gaten en elke avond heeft hij een enorme klus aan het reinigen en verzorgen. Gelukkig gaat dat thuis met de espressoautomaten uit de EQ-serie iets makkelijker. Een druk op de knop volstaat.

De M van Mano maestra: de meesterhand.

Koffiezetten is een exact vak. De juiste hoeveelheid koffie, de polsbeweging bij het aandrukken, de optimale waterdruk... de barista beheerst het als geen ander. Maar schrik niet: voor de lekkerste koffie thuis hoeft u zelf geen barista te zijn. Onze espressomachines voeren tot in precisie alle handelingen uit – automatisch. Met als kroon op het werk het melkschuim: romig en fijn van structuur.

De M van Magia: de magie.

Wanneer een barista zijn kunsten vertoont – elegant en met flair – dan is dat echte magie. Beleef die magie nu ook thuis met de espressoautomaten van Siemens. Maak kennis met de fascinerende details van koffiebereiding. En belangrijker: geniet met volle teugen van de heerlijkste espresso, cappuccino en latte machiato.

Ga aan de slag samen met onze Barista.

Wilt u ook de fijne kneepjes leren van een echte barista? Schrijf u dan in voor een koffieworkshop van Siemens. In een 2,5 uur durende sessie maakt u kennis met koffie in allerlei vormen.

Lees meer over workshops

 

 

Terug

De 5 M's van Barista
Service: Contact, Nieuwsbrief...